佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: kopinet

[射击游戏]THE HOUSE OF THE DEAD 4

也看到有些玩家這樣提到:
除了第1個結局Goldman說完走了
第2個結局Goldman把黑眼鏡拿下來..他的眼睛變成紅色
第3個隱藏結局 G 說james需要好好休息..
第4個隱藏結局 不知神秘人物拿接電話在辦公室..玩家說1代Thomas rogan

原帖由 adrian86 于 10-6-2006 12:56 PM 发表
轉自GameFaqs.com The House of the Dead 4 Message Board
link: http://boards.gamefaqs.com/gfaqs/ge...25430595&page=1

Main ending:
After the world's 2nd form has been killed, he evolves into  ...

有所更改喔~~~我3個ending都是一個人爆機的喔
至於200k是指分數吧,200k很容易過吧,weihock拿了那麼久3XXXXX才第一次看到不同ending而已耶,分數不是ending的關鍵

原帖由 adrian86 于 10-6-2006 12:57 PM 发表
也看到有些玩家這樣提到:
除了第1個結局Goldman說完走了
第2個結局Goldman把黑眼鏡拿下來..他的眼睛變成紅色
第3個隱藏結局 G 說james需要好好休息..
第4個隱藏結局 不知神秘人物拿接電話在辦公室..玩家說1代 ...

有聽說過有第四個結局,但還沒有證實(小弟啦)

不知你們都發現這些了嗎?
The house of the dead 4 之秘密地方

st.1:在一開始(冇耐)有大群喪屍殺出{會提示用polo}一處打破紅色門制, 可入通道, 之後有三隻大喪屍開閘門, 左邊的小門, 射它, 有獎勵.     入受損的小房子, P2會說出的, 右邊的lift 門掉polo, 有獎勵.
st.2:到一閘門, 左邊大量喪屍接近, 不開門可打喪屍?分= =, 過完有2肥佬喪屍後, 有水草喪屍(左)和青蛙一喪屍處, 向右拋polo, 有獎. 過下水道後上梯(不是上後有蛇處, 是有喪屍處), 射左下角角落, 會發光, 到貨櫃場, 一?小蛇處, 左上有鎖, 射! 內有筒, 射後有加命
st.3:有半身喪屍捉你, 別脫出, 便可入去, 到一?bats 處, 擊破閘前的開關, 有獎
st.4:有喪屍想關掉大閘, 別讓他得手, 可入閘, 剛入去左邊的門後立即射左方下層木櫃(射後發光), 上層可能有命, 冇就在第一次一?喪屍破窗後後方櫃上(紅盒)
st.5:冇隱秘地方
st.6:最後有四隻飛刀機械人處, 射左方門, 可入Bouns 房=.=

P/S: Weihock最近才發現st3的吧?

原帖由 adrian86 于 10-6-2006 01:05 PM 发表

st.1:在一開始(冇耐)有大群喪屍殺出{會提示用polo}一處打破紅色門制, 可入通道, 之後有三隻大喪屍開閘門, 左邊的小門, 射它, 有獎勵.     入受損 ...

呵呵~~~~~~還不完整喔~~~~~

原帖由 asia 于 10-6-2006 01:08 PM 发表

呵呵~~~~~~還不完整喔~~~~~

這裡應該夠完整了吧?
http://girldoll.org/hod4/

Follow Us
翻譯一下:
已證實的bonus room 位置

M1 bonus room 1
第一條分歧,射爆牆上個紅制0個條路
行多兩個畫面會有三隻大隻佬拉閘出黎
係閘入邊既左手邊有度唔顯眼既門
射爆佢就會出金光 (大約射度門5槍)

(下文第一行左圖)

M1 bonus room 2
0係m1 第二格life個畫面度
有三隻喪屍由地下度爬上黎
打完之後, 右手邊間房會開門
開左之後擲個grenade入間房入邊就會入到bonus room
(留意係個grenade要完全入哂間房度)

(下文第一行右圖)

M2 bonus room 1(已確認)
請參考下圖
就係0個個位度扔grenade去左手邊入d既位置
留意, 個grenade係要扔到去左手邊條粗水管下邊, 左手邊既牆壁先會入到bonus room
如果個grenade彈中條水管係會反彈出黎, 兼且入唔到bonus room既

註: 這個bonus room既位置係相當入, 所以並唔容易扔中, 如果唔得記住要試多幾次...總之一見到下圖入邊個畫面, 臨向左轉之前0個刻, 扔grenade去左手邊就無錯

M2 bonus room 2
分歧路(downstairs or upstairs) 無耐
有度會爬樓梯上去, 爬上左之後右手邊會有幾隻肥仔同普通喪屍走出黎
係呢個畫面留意d怪物走出黎個入口, 左手邊近地下牆身有破損既位置
你會見到有卷好唔顯眼既電線係正破損位前邊
大約係1p 既第三格life個位左右
只要射爆佢就會發金光, 咁就會入到bonus room

(第二行左圖)

M3 bonus room 1
要行俾鬼拉入房條路
行到上樓梯打完一堆bats之後
望右邊度鐵閘
鐵閘左邊有個control panel
只要射爆佢就會入到bonus room

(第二行右圖)

M3 bonus room 2
行月台左邊, 入左廢車卡後
直望車卡盡頭既左手邊有度車門
只要throw個grenade去到0個度車門前就可以炸開佢
入邊就係bonus room

M4 bonus room
係成功阻止大隻佬拉閘0個條路, 當你打完哂d喪屍開門轉左邊入房時
一開門有個三層書架, 係最下個層左手邊有條好細好唔起眼既銀色key (係正個紅色box下邊)
只要射到佢就有金光一閃, 之後就會入到bonus room

(第三行左圖)

M6 Bonus room 1
終於有日本網站搵出bonus room 1既位置
射爆藍圈位置既龍頭就可以入到bonus room 1

M6 bonus room 2
唔con機打到m6 大佬, 打final boss前就會入到去

原帖由 adrian86 于 10-6-2006 12:56 PM 发表
轉自GameFaqs.com The House of the Dead 4 Message Board
link: http://boards.gamefaqs.com/gfaqs/ge...25430595&page=1

Main ending:
After the world's 2nd form has been killed, he evolves into  ...

网站开不到的。。。
为什么。??

原帖由 adrian86 于 10-6-2006 01:05 PM 发表

st.1:在一開始(冇耐)有大群喪屍殺出{會提示用polo}一處打破紅色門制, 可入通道, 之後有三隻大喪屍開閘門, 左邊的小門, 射它, 有獎勵.     入受損 ...

第一关和第三关最近看了你提供的资料才知道。。

原帖由 asia 于 10-6-2006 01:00 PM 发表

有所更改喔~~~我3個ending都是一個人爆機的喔
至於200k是指分數吧,200k很容易過吧,weihock拿了那麼久3XXXXX才第一次看到不同ending而已耶,分數不是ending的關鍵

我真的第一次看到不同的结局罢了。。

原帖由 adrian86 于 10-6-2006 01:14 PM 发表

這裡應該夠完整了吧?

哇哈哈。。这个真的够完整了。。
真的收益良多。。哈哈哈。。

原帖由 adrian86 于 10-6-2006 01:14 PM 发表

這裡應該夠完整了吧?

呵呵~~~~還差點點才完整~~~
是真的噢~~~沒騙你~~~~識看看能再找到嗎﹖賣個關子先

原帖由 asia 于 10-6-2006 02:44 PM 发表

呵呵~~~~還差點點才完整~~~
是真的噢~~~沒騙你~~~~識看看能再找到嗎﹖賣個關子先

还差什么啊???可以说说来听听?

原帖由 weihock 于 10-6-2006 02:54 PM 发表

还差什么啊???可以说说来听听?

先來一個~~~~~Stage 3他少了一間bonus room

原帖由 asia 于 10-6-2006 02:59 PM 发表

先來一個~~~~~Stage 3他少了一間bonus room

哇靠。。 有另一个bonus room的照片??

原帖由 weihock 于 10-6-2006 03:07 PM 发表

哇靠。。 有另一个bonus room的照片??

沒有耶~~~等小弟有去玩時拍完小弟懂的bonus room上來再來和大家分享

原帖由 asia 于 10-6-2006 03:12 PM 发表

沒有耶~~~等小弟有去玩時拍完小弟懂的bonus room上來再來和大家分享

好的。。我等你的好消息。。
哈哈。。

原帖由 weihock 于 8-6-2006 03:08 PM 发表

S'BAN是那里哦??TS又是那里哦??

TIME square

原帖由 asia 于 8-6-2006 05:23 PM 发表

很久沒見你來這裡了,很忙啊???
我禮拜六也是會去,但多在晚上~~~~~加上世界盃已經開踢了,不知這禮拜六有沒有去
012-2099909歡迎交友,拒絕玩弄

我是下午才去打。。。晚上就不能了。。

原帖由 adrian86 于 8-6-2006 06:43 PM 发表

可以的,你只要click在那個'Play"上,就會問你要open還是save.

哇哈哈哈。。。。VERY 3Q。。哈哈好象没有哦。。。就是直接开MEDIA PLAYER了