佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: 风满楼

【交流区】我错你改聊语法(英语语法)*1*

以前我老师讲:

they're = 讲话用
they are = 写字用

I would like to use this opportunity to clarify them.

I am a boy and i like girl

I am a boy and i like girl
khoo1993 发表于 15-3-2011 01:01 PM

这是考人的题目吗?

Can I get you a "cup of" coffee?

Try try

请上座......

新题:

Can I get you a c ...
风满楼 发表于 15-3-2011 11:39 AM

Can I get you a coffee?
我觉得没有错..

我的答案:

Can I get you some coffee?

Follow Us
would you like to get some coffee?

答案:Can I get you a coffee? 没有错误。

虽然咖啡 coffee 不可数,但 a coffee 有特别的意思,就是 a cup of coffee 的意思,所以没错。

没有新题了~?

回复 1496# 风满楼

我的意思是,比方说,我跟你共同认识两三个黄先生,当中只有一个是在新加坡工作的。
我可以这么说吗?
Mr. Wong who is working in Singapore got married last week.

另外想请教,don't need no ~ 是什么意思?比如
I don't need no man.
I don't need no carrying on.
以上都是歌词上看到的,文法上正确吗?还是属于口语?

我的意思是,比方说,我跟你共同认识两三个黄先生,当中只有一个是在新加坡工作的。
我可以这么说吗?
Mr. Wong who is working in Singapore got married last week.
stan24ley 发表于 17-3-2011 02:08 PM
你是想说:“在新加坡工作的那个黄先生”?可以这么说"The Wang who is working in Singapore got married last week."
另外想请教,don't need no ~ 是什么意思?比如
I don't need no man.
I don't need no carrying on.
以上都是歌词上看到的,文法上正确吗?还是属于口语
这是“double negative”的问题,一般用来加强否定的含义,
但正统语法认为“负负得正”,所以避免这样的用法,认为这是不正统的语法,
(如果没错的话)美国南部比较常见到这种用法。
根据正统的语法应该是: I don't need a man.

May I get you a coffee?
Can use or not?

没有新题了~?
skyline1987 发表于 16-3-2011 08:49 PM

来!新题:

I am not dreaming, aren't I?

回复 1532# dugong
May 可以用在:
(1)请求别人的同意:
May I come in?
May I go to the bathroom?
(2)提议(offer)帮助别人:
May I help you?
May I get you something to drink.
May I get you a coffee?

May I... ? 比 Can I... ? 较为正式。

I am not dreaming, Am I ?

I am not dreaming, Am I ?
skyline1987 发表于 17-3-2011 04:01 PM

为什么Am 大写?算你对......

再来:

I am dreaming, aren't I?

为什么Am 大写?算你对......

再来:

I am dreaming, aren't I?
风满楼 发表于 17-3-2011 04:44 PM

没有错...

回复 1536# 风满楼

I am dreaming, ain't I?

I'm dreaming, ain't I

I am dreaming, ain't?