佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

溏心風暴3 李司棋/夏雨/關菊英/陈敏之

Screen Shot 2016-10-27 at 9.47.05 AM.png

劉家豪回巢無綫後,一直都話會籌拍《溏心風暴3》,之前佢出席公開活動時,就話過明年會開拍,今日終於見到大契(李司棋)、Joe鮑(夏雨)同細契(關菊英),返到電視城拍攝《溏3》嘅宣傳片,同場嘅仲有懷孕7個多月嘅陳敏之同阮兆祥。

據了解,《溏3》今次故事背景係以茶餐廳作背景,夏雨就會飾演白手興家嘅沖奶茶高手,好多年冇返大台拍劇嘅夏雨就話,為咗套劇,佢已經接受專業嘅泡奶茶訓練,仲話學有所成嘅時候,會沖番杯香滑奶茶俾司棋姐同菊姐嘆吓!劇集於合共40集劇,預計於明年二月開拍,夏雨笑言重返TVB拍劇,感覺就好似出外旅遊後返屋企咁樣樣。講到今次同黃宗澤(《溏心》系列好彩仲有佢…)、王浩信、黃翠如及岑麗香等演員合作,監製劉家豪即大讚他們有潛質。

另外,現場所見懷有7個月身孕嘅敏之,身形依然纖瘦,兼且步履輕盈,敏之坦言,懷孕過程並冇唔舒服同冇乜肥過,有啲人仲話唔覺得佢似大肚婆。佢話:「只係長腿囝囝好活潑,老公仲講笑話試過胎動震開!」問佢擔唔擔心拍攝過程會好辛苦?佢話:「大約喺產後兩個月先正式開鏡,相信唔會阻礙拍攝進度,而且到時囝囝仲可以嚟探班㖭!」

Screen Shot 2016-10-27 at 9.47.45 AM.png

Screen Shot 2016-10-27 at 9.54.38 AM.png

【《#溏心風暴》第3輯原班人馬再三擦出火花】

2017重頭劇《溏心風暴》第3輯即將開拍,今日(10月25日)下午幕前原班人馬,包括夏雨、李司祺、關菊英、阮兆祥及陳敏之等就先出席記者會,同大家打個招呼。

《溏心3》大洗牌 李司棋撐翠如條件好

無綫製作部總監(戲劇合拍)劉家豪於電視城出席新劇《溏心風暴3》拍攝宣傳片現場,他表示今次劇集背景以茶餐廳為主題,是奶茶王子的故事。他又直指40集的劇集夠晒貼地,亦會繼續秉承「以家為本 以愛維家」宗旨。他表示《溏心》系列一班演員都好好朋友,亦有GROUP CHAT,故當時決定開拍大家都一呼百應。他預計劇集在明年農曆新年後拍攝,談到《溏心3》沒有林峯、陳法拉及鍾嘉欣,他說:「唔好講冇,《溏心》有個使命,係資深演員帶新人,當時法拉、嘉欣都係新人,今次就係岑麗香、黃翠如,佢哋有潛質上位,黃宗澤就做男一!」

夏雨、李司棋及關菊英三位鐵膽就繼續留低,他們表示是劉家豪邀請他們返來拍攝,並會與無綫簽部頭約。夏雨謂上一次拍TVB劇已經是八年前的事,並謂回TVB拍劇就似去完旅行回家一樣。被問是否為了劉家豪才回來,他說:「為好角色返嚟,之前咁好成績,家豪嗌一句就返嚟拍啦。」

李司棋就謂《溏心》系列是劉家豪的金漆招牌。被問沒有林峯會否不習慣,她說:「我都好鍾意黃翠如。(條件好?)好好!」關菊英則謂:「出年係《溏心風暴》十周年,又係TVB 50周年,好開心可以拍。」

期待中

应该会有令一种惊喜吧!

喜欢关菊英,那时侯演的Sa姨真的让人好气又好笑。。

Follow Us
没有米雪了吗?

希望關菊英变好人,李司棋变终极坏人boss.

评分

wengyan + 3 我很赞同

卡斯都是喜欢的,期待

有排等

希望能重现经典

老本可以吃到何时呢?

觉得王浩信演技比黄宗泽好很多很多

有陈敏之,所以要扣分

怀念旧演员

陳豪都out埋。。。。。。沒有演這糖3

没事找事来吵的一部电视剧。

【溏心3記招】夏雨爆李司棋「火姐」角色好火爆

由企鵝影視和無綫電視合作出品的重頭劇《溏心風暴3》,今日於電視城舉行記者會,除了原有《溏心》班底夏雨、李司棋、米雪及關菊英外,新加入黃翠如、岑麗香、王浩信及陳敏之等演員。

夏雨透露《溏心3》風格會承接上兩輯影子大拋金句,更爆司琪姐劇中的「火姐」角色十分火爆。問到會否擔心拍攝時間太長?夏雨說︰「劇中好多唔同支線,分得好勻,相信唔會太辛苦。」司棋姐則笑說:「多啲兒女戀愛,我哋可以得閒啲。」

《溏心3》群星玩「互插」 夏雨司棋姐預告金句百出

夏雨、李司棋、關菊英及米雪等無線新劇《溏心風暴3》台前幕後,昨日拉大隊舉行記者會,眾星更拿起道具金箭「互插」,夏雨更預告,這輯《溏心》角色會繼續大拋金句!

憑《溏心風暴》榮膺無線視帝及視后的夏雨及李司棋,昨日聯同台前幕後,浩浩蕩蕩出席合作的無線新劇《溏心風暴3》記者會,眾星更即場拿起「明箭」玩「互插」造勢,場面熱鬧!

上兩輯《溏心》爆出很多金句,例如:「邊個係人,邊個係鬼我睇得到」、「未登天子位,先置殺人刀」和「呢度唔係法庭,唔需要證據,我對眼就係證據」。夏雨和司棋姐更透露,今集會承接《溏心》傳統,金句百出!夏雨更踢爆司棋姐角色「火姐」甚火爆,被踩底線即狂罵人。問到會否擔心工時過長?他倆均指今輯多支線,相信不會太辛苦。

今輯有不少新晉演員,兩位前輩均不擔心「磨戲」,夏雨說:「幾個後生是無線千挑百選的,就算前兩集也有很多演員較新,拍完後便變天王巨星!」司棋姐亦指陳法拉當年拍《家好月圓》是新人,更向她大呻不懂拍喊戲,最終亦成功了。

Screen Shot 2017-02-15 at 3.12.23 PM.png

【溏心風暴3】鑽石級陣容 - 司棋、米雪、菊姐鐵三角 - 夏雨強勢回歸

夏雨李司棋再度合作 《溏心3》續爆金句